„Майчин дом“ стана многопрофилна болница

15:25, 09 май 17 25 2551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Създаденият преди 14 години „Майчин дом“ във Варна вече е многопрофилна болница за активно лечение. Тя бе открита днес в присъствието на кмета Иван Портних, лекари, служители и много гости. „Пожелавам бързо и успешно лечение на всички, които ще ползват новата болница. Приветствам инвестициите в здравеопазване във Варна, защото това е крачка напред за превръщане на града ни в конкурентоспособен, съвременен медицински център“, обърна се кметът към управителя на болницата д-р Максим Яков. От ръководството на лечебницата.

Новата лечебница има три функционални блока. Логично за здравно заведение, в което от 2003 г. насам са проплакали повече от 11 000 бебета, първият от тях е акушеро-гинекологично отделение с неонатология. Там функционират 3 операционни и 2 родилни зали. Гинекологичният сектор разполага с 13 легла, родилният – със 17, а още 20 бебешки легълца и 5 кувьоза има в неонатологията.

Отделението по педиатрия, което приема пациенти от март тази година, разполага с 25 легла, повечето от които са самостоятелни и позволяват присъствието на родител, и с кабинети по детска нефрология, гастроентерология, неврология, кардиология и хирургия. В този сектор е обособена и стая за игра на малките пациенти. Двете интензивни стаи са с монитори за наблюдение на по-тежко болните деца.

Третият блок е с отделение по ортопедия и травматология с 15 легла и урология с 10 легла. Те са с второ ниво на компетентост. И в двете отделения ще се извършват операции, за които са осигурени артроскопска и лазерна апаратура.

В болницата на трудов договор работят над 120 лекари, медицински сестри и акушерки, предстоят и нови назначения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама