Клубът по батик подреди щанд на панаира в Търговище

15:33, 09 май 17 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Клуб „Батик“ подреди свой щанд пред изложбените зали на панаира в Търговище. През тази година шатрите са заменени с нови павилиони от организаторите, а творческия клуб е в този с №1.

Снимка: Младежки дом Търговище

През цялата седмица в павилиона на клуба ще се продават творби, създадени в техниките: "Батик" - източна индонезийска техника на рисуване върху текстил, „Декупаж“, „Рисувано стъкло“, „Папие-маше“, „Ръчно изработена хартия“, „Плъст“ - пана и бижута от вълна. Събраните средства ще се използват изцяло за закупуване на нови материали за работа.

Покупките ще направят възможни бъдещите творчески проекти на децата с ръководител Славка Георгиева.

През тази година в програмата на панаира са предвидени безплатни работилници за деца и младежи, които ще се водят от екипи на Школата по изобразително изкуство и на Клуб "Батик". Те ще се състоят в отделна шатра в началото на алеята преди изложението. В четвъртък от 16 до 19.30 ч. всички, които се интересуват от приложно изкуство и искат да се забавляват могат да се включат в работилницата, в която ще научите как се работи с вълна, как се изработват красиви вълнени сапунчета и фигурки от вълна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама