От утре Валери Симеонов вероятно поема като ресор и Министерството на туризма

15:33, 09 май 17 / Политика 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Все още ресорите в МС по отношение на вицепремиерите не са конкретно разпределени. Но смятам, че след утрешното заседание в моя ресор ще бъде и Министерството на туризма. Дори и да не е няма никакво значение, тъй като от район, в който основният поминък е туризма и имам пряк ангажимент към избирателите и всички, които се занимават с туризъм“, заяви Валери Симеонов. Той увери, че ще помага с каквото може по отношение на разчистването на преместваемите обекти, инфраструктура и обезпечаване на работна ръка, предаде БГНЕС.

От своя страна Николина Ангелкова посочи пред представители на бранша, че целта на днешната среща е заедно с тях да начертаят неотложните стъпки, които трябва да направи Министерството на туризма по отношение на настъпващия летен сезон от една страна и от друга - тези неотложни стъпки във връзка с основните приоритети на министерството за един 4-годишен мандат.

Като първа задача тя изтъкна законодателната рамка и тежката задача да се довърши общественото обсъждане и дискусията по отношение на Закона за туризма. „Има доста важни изисквания и приоритети, които сме начертали и следва да бъдат финализирани, за да може секторът да функционира нормално, като статутът на националните курорти, да засилим и координираме правилно работата по отношение на маркетинга и рекламата и да рекламираме зимните и летните ни курорти, културният туризъм, приключенският, еко туризмът и всички останали“, поясни Николина Ангелкова. Тя поясни, че най-важно било да се създаде правната рамка, за да може това да бъде направено.

От друга страна ресорният министър заяви, че е важно да се продължи работата за улесняване на използването на минералните извори. „Имаме над 1 600, но едва около 10% от тях се оползотворяват. Важно е да продължим да работим в посока рекламиране и промотиране на всичките ни видове туристически атракции, да направим максимално достъпни всички атракции. Да намерим този координиционен механизъм или звено по отношение да се спазват изискванията на Закона на трудовата мобилност и трудовата миграция, за да може в 7-дневен срок да се издават разрешения за работа за 90 дни за граждани от трети страни, за да решим проблемът с кадрите в туризма“, посочи Ангелкова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама