ЕЙ И ЕС България подкрепя младите таланти в тениса

15:50, 09 май 17 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кампанията "AES България Тенис Звезди" ще бъде открита утре в Националния тенис център, съобщиха от ЕЙ И ЕС България, мажоритарен собственик на ТЕЦ „AESГълъбово”. Кампанията е  съвместна инициатива на ЕЙ И ЕС България и Българската федерация по тенис. В нея ще вземат участие национални треньори и състезатели, както и български тенисисти, участвали за Купа "Дейвис" и Фед къп.

По своя замисъл и мащаб кампанията "AES България Тенис Звезди" е първата по рода си в България. Тя е част от мащабната  програма за корпоративна социална отговорност на ЕЙ И ЕС България, която отделя сериозно внимание на младите хора в страната.

"AES България Тенис Звезди" цели да образова и подкрепи децата с талант за тенис игра в България. Екип от доказани български треньори, които са развили придобили и сериозен опит в чужбина, заедно с бивши национални състезатели за Купа "Дейвис" и Фед къп, ще организират образователни спортни тенис-семинари в 20 населени места в страната за периода от месец май до месец септември 2017 г.

По време на семинарите ще се проведат тренировки в тенис-клубовете по места с децата, ще се обсъди спортното им израстване с техните треньори и родители, ще бъдат изготвени индивидуални програми под ръководството на пътуващия екип от треньори. Сред участващите треньори са изтъкнатите имена като Матей Пампулов, Божидар Пампулов, Юлиан Стаматов, Любомира Бачева, Тодор Енев, Иво Братанов, Ивайло Трайков и др.

От 2006 година досега ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”, част от бизнес портфолиото на ЕЙ И ЕС България, е инвестирала над 6.8 милиона евро в социални програми в района на Гълъбово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама