Пак хванаха пияни и дрогирани шофьори по пътищата в област Добрич

15:56, 09 май 17 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През почивните дни полицаите са заловили двама дрогирани и трима пияни шофьори, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич.

На 5 май около 17.30 часа по ул. „Трапезица” в Добрич е спрян лек автомобил „Мазда” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача С. Е. /22/ от Добрич, който е криминално проявен, тестът отчита положителна проба за употреба на амфетамин.

От извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че шофьорът е и неправоспособен. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа.

Около 20 минути след полунощ на 6 май в Ген Тошево е спрян лек автомобил „Ситроeн”. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача тестът отчита положителна проба за употреба на амфетамин, метаамфетамин и канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Я. Д. /32/ от Ген. Тошево. По случая е образувано бързо производство.

Здраво почерпен шофьор от Добрич с инициали Ю. А. /30/ предизвика пътно-транспортно произшествие с материални щети. Катастрофата възниква в района на Ловчанското ханче на 7 май около 9 часа. При извършена проверка за употреба на алкохол на водача цифровата индикация отчита наличието на 2,37 промила. 68-годишен тервелчанин с инициали С. С. е заловен да управлява "Ауди" на 6 май около 23.30 часа с 1.86 промила. Мъж на 55 години от Каблешково с инициали Б. Е. пък е хванат да кара мотопед на 7 май около 21.20 часа в Тервел с 1.57 промила алкохол. Установено е също, че мотопедът е с чужиди регистрационни номера, а водачът е без надлежни документи и не притежава свидетелство за управление на МПС.Пияните шофьори са задържани за срок от 24 часа, по случаите са образувани бързи полицейски производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама