Русенските кмет и областен управител отбелязаха Деня на Победата

16:19, 09 май 17 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът Пламен Стоилов и областният управител доц.д-р Стефко Бурджиев присъстваха на тържествената церемония по повод Деня на победата - 9 май, която се проведе пред Паметника на Альоша днес, съобщават прес центровете на двете институции. 

„Без Деня на победата  - нямаше днес да празнуваме и Деня на Обединена Европа. Връщайки се назад в годините, няма как да забравим голямата жестокост на втората световна война и милионите жертви. Днес свеждаме глави и почитаме загиналите,  припомняме си техния героизъм и им благодарим“, е заявил кметът Стоилов. 

Сред официалните гости, на събитието организирано от  Генералното консулство на Руската федерация в Русе, са били още още Татяна Грушко, генерален  консул на Руската Федерация в Русе, Марина Сергунина, аташе в Генералното консулство на Руската Федерация в  Русе, проф. д-р Велизара Пенчева, ректор на РУ „Ангел Кънчев“ и др. 

Татяна Грушко е произнесла слово по повод празника, а песен за Русия са изпълнили вокална група „Дунавски полъх“ с ръководител Вили Икономов. Церемонията пред паметника на Альоша е завършила с поднасянето на венци и цветя в памет на загиналите, след което присъстващите са се отправили към гробището на съветските войни, където са отдали почит на жертвите от военните действия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама