Пловдивчани опитаха от храната на войните от полева кухня

16:38, 09 май 17 25 532 Шрифт:
Автор:

В официалната церемония пред паметника на Альоша се включиха посланикът на Русия в България Анатоли Макаров и почетния консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов. Тържественото честване днес беше под негова егида. До Гергов беше новата депутатка Теодора Халечева. В тържеството взеха участие кметове на общини от Пловдивска област, предимно от БСП. За разлика от 3 март днес до Альоша не се качи кметът на Пловдив Иван Тотев. Около 200 души не се уплашиха от проливния дъжд и дочакаха до края церемонията, която закъсня значително от първоначално обявения час.

Близо 30 пловдивчани бяха изкачили Бунарджика часове преди официалния част на церемонията. Те се възползваха от времето, за да разгледат военната палатка и оръжейните експонати, които бяха изложени в подножието на стълбите на Альоша. Мнозина си направиха снимки с автоматите и каските, но и много чакаха да опитат храната, която са консумирали войниците по време на Втората световна война. Порцията включваше купичка гречка, сандвич със сланина и солена краставичка и чашка с водка.

Баките с гореща каша бяха докарани последни, но заради закъснението, изстинаха бързо. Студената гречка не спря хората, които се наредиха на опашка да са си вземат от дневната дажба на войниците.

Кулминацията на честванията днес е в 20 часа. Заря от 72 салюта ще възпламени небето над Альоша.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама