"Европа Директно" Русе награди победителите в конкурса "Моята 10годишна Европа"

16:41, 09 май 17 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осемгодишният Даниел Димитров получи днес голямата награда от конкурса за детска рисунка на информационния център "Европа Директно" Русе, съобщават организаторите на инициативата. 

Надпреварата бе посветена на десетата годишнина от членството на България в Европейския съюз, която отбелязваме през 2017. В конкурса, който бе обявен през февруари, участваха 152 деца от цялата страна.

Второкласникът от СУ „Възраждане“ Русе и неговите съученици са били гости на информационния център и заедно са отбелязали Деня на Европа. Децата са имали възможност да разгледат рисунките на участниците в конкурса, получиха подаръци Travelbook, а Даниел от днес е изправен и пред предизвикателството да управлява уейвборд. Празникът е завършил с обща снимка, а преди това и с вкусна почерпка – торта с изображение – рисунката на победителя в конкурса.

Освен в конкурса за детска рисунка учениците участват и в проект “SUPEER! – Science. Utility. Practice. Experiment. Exploration. Result”. На 25 април тази година под мотото „България- 10 години в Европейския съюз“ бе проведен открит урок на тема „Кои са основателите на Европейския съюз?“, изнесен от Десислава Стоянова - учителят по английски език и Весела Петкова - класният ръководител на 2 д клас и наблюдаван от колегите партньори от Румъния, Литва, Гърция и Турция.

Всички рисунки ще бъдат събрани в годишното печатно издание на информационния център "Европа Директно" Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама