Ученици станаха общинари за един ден

16:45, 09 май 17 25 523 Шрифт:
Автор:

По примера на фондация „Джуниър Ачийвмънт България” и тяхната инициатива „Мениджър за един ден”, кметът на банско Георги Икономов инициира среща със зрелостници от професионални гимназии под надслов „Общинар за един ден”.

Инициативата на местната администрация е гимназистите да се запознаят по-отблизо с работата в нея и да се потопят за няколко часа в реалната работна обстановка. 

12-класници от Професионална гимназия по електроника и енергетика, Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров” и Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм „Алеко Константинов” присъстваха на оперативката на кмета Георги Икономов и неговите заместници, като се запознаха с текущите задачи на ръководството.

Учениците посетиха отделите „Териториално и селищно устройство”, „Икономическо развитие” и „Обслужване”, а началникът на всеки един от тях им представи дейността на ръководения от него отдел, естеството на работа и отговорностите на всеки един служител.

Кметът Георги Икономов ги запозна с работата на общината и нейната структура. 

„Към Община Банско функционира Младежки консултативен съвет, който заседава редовно и дава възможност на младежите в нашата община да бъдат в течение с извършваните проекти и дейности на територията й. На тези срещи търсим мнението на младите във връзка с изпълнявани от нас проекти или политики", коментира градоначалникът Икономов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама