Нидал Алгафари представя книга в Стара Загора

17:09, 09 май 17 / Култура 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Библиотека „Родина“ и Регионален исторически музей Стара Загора организират среща с автограф с Нидал Алгафари – режисьор, пиар експерт и писател. Тя ще се състои утре  от 17.30 часа в Регионален исторически музей.

Поводът е представянето на неговата трета книга „Любиш ли, ти Бог си”. Романът  е част от тетралогия, в която се преплитат вяра и духовност, фолклор и обичаи, религия и убеждения, любов и чест. Действието се развива през XVIII – XIX век на фона на историята на българския народ с неговата вяра, традиции и обичаи.

”Любиш ли, ти Бог си” е  третата творба на известния режисьор след „Боже, защо Господ лъже?” и „Аллах, милост нямаш ли”. В тях авторът  ни напомня и  за места и личности, които разкриват силата на българския дух – Рилският, Бачковският, Преображенският и Троянски манастири, мостовете на Кольо Фичето. Алгафари признава, че за написването на книгите го провокирали уроците на дъщеря му. Той е убеден, че  има имена от българската история, които  заслужават много повече от няколкото реда в учебниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама