Община Плевен е събрала над 12,4 млн. лева от местни налози

17:20, 09 май 17 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Планът за приходи от местни налози за община Плевен за 2017 г. е изпълнен на 53 % , съобщи директорът на  „Приходи от местни данъци и такси” в общината Маргарита Бахнева. На 2 май изтече крайният срок на кампанията по приемане на плащания за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства в пълен размер с 5 % отстъпка.

Общо постъпленията в бюджета от всички видове данъци и такси, администрирани от дирекцията, възлизат на 12 484 000 лв.,  като тук влизат и приходи от глоби по наказателни постановления за нарушения на законодателството – 19 580 лв. и такси за извършени административни услуги – 35 269 лв.

От началото на годината органите по приходи от направление „Ревизии, проверки и събиране” са съставили 829 акта за установяване размера на задължения, неплатени в срок, на стойност 1 725 000 лв., с цел предприемане на принудителни действия спрямо нередовните собственици.

От издадените актове, по които няма постъпили плащания, 388 броя са предадени за принудително събиране на публичните изпълнители при Национална агенция за приходите. С длъжниците по непредадените актове са подписани протоколи за издължаване на вноски в разумни срокове. При спазване на поетия ангажимент от тяхна страна, принудителни действия не се предприемат, като за времето на погасяването на вноските тече наказателна лихва по закон.

Към 2 май 2017 г. постъпленията в резултат на предприети принудителни действия от направление „Ревизии, проверки и събиране” възлизат на  801 000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама