Наградиха победителите в кампанията за пролетното хигиенизиране на община Разград

18:28, 09 май 17 25 785 Шрифт:
Автор:

На специална церемония пред Общинския културен център днес бяха наградени най-добре представилите се в кампанията за пролетното хигиенизиране на Разград и населените места в общината. Наградите връчиха зам.-кмета на общината Галина Георгиева и директора на Дирекция „Програми и околна среда“ Недим Тахиров. Класирането е извършено от специална комисия, назначена със заповед на кмета д-р Валентин Василев, която е направила оглед на населените места, училищата, детските градини и териториите за обществено ползване.

На първо място за най-активно включила се в кампанията и с най-голям принос в почистването сред населените места бе отличено кметството в село Стражец. Като награда в размер на 300 лева от кметството са пожелали да им бъдат предоставени строителни материали, които ще се ползват за благоустрояването на населеното място. На второ място комисията класира кметството в село Киченица, за тях наградата бе шкаф с мивка за нуждите на кметството. Трети е кметството в Мортагоново, като награда те получиха кафемашина.

 Победител в пролетното почистване в раздела "училища" стана ПГО „Станка Николица Спасо - Еленина”.  На второ и трето място са класирани ПГТС „Христо Смирненски”  и ОУ „Н.Й.Вапцаров” в Разград.

Сред детските градини на първо място е ДГ № 14 „Славейче” в Разград, а втори и трети са ДГ „Пролет” с. Стражец и ДГ „Здравец” с. Гецово.

Като най-добра в почистването и поддържането на обществени озеленени площи покрай търговски обект бе отличена фирма „Нефес груп” ЕООД.         На второ място комисията е определила Медицински Център „Вита Медика” ЕАД , а на трето - Магазин „Лидъл”.

Първото място в категория „Гражданско участие“ бе присъдено на Севдие Османова за полагане на постоянни грижи за поддържане чистотата и състоянието на озеленени тревни площи и зацветени градини на ул.„Кирил и Методий” № 4 в с. Киченица. На второ място бе класиран Младен Петков Дечев за полагане на постоянни грижи за поддържане чистотата и благоустрояването на ул.„Марица” № 13 в с. Побит камък, а третото място спечелиха  живущите в ж.к. „Орел” бл. 25, вх. Ж в гр. Разград за полагане на постоянни грижи за поддържане чистотата и състоянието на озеленени тревни площи и зацветени градини.

След награждаването бе изтеглена и томболата с печелившите номера от акцията „Бонбони за смет”, която се организира за децата в рамките на кампанията за пролетно почистване. Тазгодишната кампания се проведе в периода от 24 до 30 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама