Черна гора може да стане член на НАТО на 5 юни

18:33, 09 май 17 / Свят 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Черна гора ще стане официално член на НАТО на 5 юни. Това заяви черногорският премиер Душко Маркович след среща с американския държавен секретар Рекс Тилърсън, предаде БГНЕС.

Черногорският премиер каза още, че по време на срещата са били обсъдени двустранните отношения, положението в Западните Балкани, Европейския съюз и света.

„Обсъдихме и въпросите, които се отнасят до стабилността и мира на Балканите, както и условията за евроатлантическа перспектива. Съгласихме се, че балканските лидери са отговорни за намиране на решение за визията на Балканите, която трябва да бъде европейска и евроатлантическа“, заяви Маркович.

Една от темите на разговора между Тилърсън и Маркович е руският натиск върху Черна гора и силното присъствие на Москва в региона на Западните Балкани. „Споделих, че Черна гора беше изложена на силен натиск, който имаше политически, финансов и разузнавателен характер. Целта беше да се дестабилизира Черна гора и да се предизвикат въоръжени сблъсъци. За щастие, нашите служби успяха навреме да разкрият сценария и да заловят участниците“, каза Маркович.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама