Двама нови съдии посрещна Апелативният съд във Варна

18:34, 09 май 17 25 2534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На тържествена церемония днес Николина Дамянова и Дарина Маркова официално встъпиха в длъжност като съдии в Апелативния съд във Варна. Те са повишени с решение на Висшия съдебен съвет от 11 април тази година и след участие в конкурс, съобщиха от пресслужбата на съда. Двете ще работят в Търговската колегия.

Николина Дамянова и Дарина Маркова имат най-високия ранг в съдебната система – „съдия във ВКС и ВАС“. И двете са възпитаници на Правния факултет на СУ „Св.Кл.Охридски“ и в рамките на професионалния си път като съдии във Варненския съдебен район имат натрупан сериозен опит в областта на търговското правораздаване и впечатляваща професионална специализация и квалификация.

Съдия Дамянова има близо 25 години юридически стаж, от които 24 години в съдебната система. Започва пред 1992 г. като стажант съдия, а след това и младши съдия в Окръжния съд във Варна. Последователно преминава през всички етажи на съдебната система – съдия в Районен съд – Варна, и в Окръжен съд – Варна, където правораздава в Гражданското и Търговското отделение. От две години е командирована в Търговската колегия на Апелативния съд във Варна.

Същия професионален път изминава и съдия Дарина Маркова. Тя има 26 години общ юридически стаж, а близо 24 от тях са преминали в институциите на съдебната власт във Варненския съдебен район. След съдебния стаж в Окръжния съд във Варна през 1992 г. съдия Маркова е работила кратко време в правната дирекция на областната администрация във Варна и като съдия-изпълнител към РС - Варна. От 1993 г. встъпва като съдия в Районния съд във Варна, а 5 години по-късно става и съдия в Търговското отделение на Окръжния съд във Варна. От две години е командирована в Търговската колегия на Апелативния съд във Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама