Европейски информационен център ще бъде открит и в Шумен

18:53, 09 май 17 25 427 Шрифт:
Автор:

„През месец юни в Шумен ще бъде открит Европейски информационен център. Такива центрове вече са открити във Варна, Силистра и Добрич“, съобщи евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

Центърът ще бъде в сградата на бившата проектанска организация, където се помещава и офисът на областната организация на ГЕРБ Шумен. Евродепутатът ще се среща и с граждани на Шумен и областта.

„След като стъпим и в Шумен ще можем да провеждаме много инициативи, да информираме хората, които се интересуват от европейските политики и усвояването на еврофондовете“, обясни той. И уточни, че ще се търсят възможности за провеждане на конкурси, както и работни срещи с институции и бизнеса.

Целта е да се провокира интереса на младите хора и тези, които имат интерес към работата на Европейския парламент. Освен това идеята с откриването на Центъра е да се разглеждат въпроси, които касаят Шуменска област. И да се помогне за просперитета на региона, обясни евродепутатът.

Той съобщи, че след излизането на Великобритания от ЕС много български граждани, които живеят, работят и учат там, поставят доста въпроси. Важен е въпросът с насилственото осиновяване на българчета и на деца от Източна Европа.“При една пряка връзка можем да решаваме и проблемите, които възникват“, сподели Радев.

Засегната бе и темата за номинирането на български еврокомисар. „Това е в правомощията на правителството. Но ако Мария Габриел бъде издигната като кандидат за еврокомисар, това е една много достойна кандидатура“, категоричен бе европарламентаристът. Той я определи като човек с огромен опит, зам.председател на ЕНП, ръководител на българската делегация ГЕРБ-ЕНП в Европарламента.

Според Радев Мария Габриел обединява българските евродепутати.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама