10-годишният Николай Тодоров и 35-годишната Росица Ангелова спечелиха големите награди от колоездачната обиколка

19:35, 09 май 17 25 794 Шрифт:
Автор:

„Дни на Европа” започнаха от днес в Разград. Инициативата се организира за шеста поредна година от Областния информационен център и общината. Кампанията, която ще продължи до 12 май е насочена към широката общественост и популяризира приноса на еврофондовете за развитието на региона.  

Дните на Европа стартираха със събитието "Виртуално пътуване из Европа", което се проведе в Центъра за ученическо техническо и научно творчество. След това деца и младежи засадиха цветя в двора на ЦУТНТ.

Снимка: Topnovini.bg

Час по-късно на площад „Независимост” пред Общинския културен център бе даден старт на традиционната колоездачна обиколка на обекти, реновирани с европейски средства. Проявата бе организирана в партньорство с велоклуб „Пегас”, Спортен клуб по колоездене „Спринт”, Разградска велогрупа, Клуб „Зелена стъпка” и Любителски спортен отбор „Раздвижи се”.

В обиколката се включиха близо 100 ученици, младежи и граждани. Участниците стартираха от площад „Независимост”, продължиха до Археологическия резерват „Абритус" и финишираха пред Общинския културен център. На финала беше разиграна томбола с 50 предметни награди - аксесоари за велосипеди: каски, ръкавици, скоростомери, помпи и други. Гост на събитието бе зам.-кмета на община Разград Галина Георгиева. Тя поздрави всички ентусиасти, включили се в тазгодишната колоездачна обиколка въпреки дъждовното време и им пожела да продължат и занапред да спортуват и се забавляват. След това изтегли и връчи двете големи награди - маркови велосипеди, които отидоха при 10-годишния Николай Тодоров и 35-годишната Росица Ангелова. Николай е ученик в ОУ „Н.Й.Вапцаров”, в групата е на бегачите на клуб „Зелена стъпка”. Росица Ангелова участва във велообиколката заедно с двете си момичета, които спечелиха също награди от томболата. И двамата участват за втора поредна година в инициативата на ОИЦ-Разград.

Снимка: Topnovini.bg

Най-малкия и най-възрастния и опитен участници в обиколката бяха Любомира – на три години и половина и Румен Краев, на 66 години. За тях също имаше призове от организаторите. Поощрителни награди връчи и Велоклуб „Пегас”.

Кампанията на Областния информационен център продължи с концерт „Изпей „Обичам те” на български”. Музикалното събитие бе с участието на млади таланти от Музикална школа „Илия Бърнев”, Центъра за работа с деца и попрок-група „Хоризонт”. 

Проявите в рамките на „Дните на Европа в Разград” продължават утре със състезание по баскетбол „Точна и бърза стрелба”. То ще бъде с участието на ученици от 5 до 12 клас от разградски училища, в състезанието могат да се включат и граждани. Спортната надпревара е в партньорство с ОК за ФВФСТ и УСШ „Руси Бухтев”. За най-точните и бързи стрелци са предвидени също много награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама