Русенският тенис на маса се докосна до европейското ниво

19:37, 09 май 17 / Спорт 25 954 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Състезателите по тенис на маса от СКТМ „Дунав“ - Русе посетиха колегите си от Asociatia Judeteana De Tenis De Masa Constanta в Румъния.

„Констанца Оупън – международен семинар и турнир по тенис на маса“ мина под мотото на 9 май – Деня на Европа, защото точно на този ден се проведоха отборните и индивидуалните турнири между българските и румънските млади надежди.

Освен отборното и индивидуалното състезание, в тридневния семинар спортистите имаха общи тренировки по тенис на маса и специални силови тренировки за физическа подготовка.

Голямата изненада за състезателите бяха демонстрациите и откритите уроци на Елизабета Самара, Кристиян Плетеа и Андрей Филимон, които са европейски шампиони – модел за подражание на тенесистите от всички възрастови групи.

В последния ден от семинара, Миоара Синкан, един от водещите спортни психолози в Румъния проведе специална тренировка с игрови ситуации, ролеви игри и техники за всички тенесисти, и им даде ценни съвети.

Клубовете обмениха добри практики и показаха различните си методики при провеждането на тренировките.

Партньорът в Констанца има традиции в тениса на маса от повече от 40 години. Президентът на Асоциация „Констанца“ Виорел Филимон е главен /федерален/ треньор на Румънската федерация по тенис на маса и през 2015 беше награден от Европейската федерация по тенис на маса за цялостни заслуги, а Световната федерация по тенис на маса го номинира за най-добър треньор на 2015г. Филимон отдели персонално внимание на всеки един от играчите и им даде насоки за по-добра игра.

През месец август Асоциация по тенис на маса „Констанца“ ще върне визитата в България.

Визитата е част от спортния обмен и дейностите по проект “Спорт без граници – преоткрий и развий потенциала си”, финансиран по програма Eразъм+ Спорт /”Sport without borders – rediscover and develop your potential” – Erasmus+ Sport/.

СКТМ „Дунав“ бе подкрепен от колегите от Клуб „Мечтание“, координатор на проекта. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама