Топлофикация София изпраща по две сметки за април 

10:46, 27 май 17 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Топлофикация София отново ще изненада клиентите си с по две сметки за април. Причината е, че цената на топлинната енергия е увеличена от КЕВР от 7 април. Към тази дата дружеството извърши извънреден отчет на общите топломери във всички абонатни станции и фактурира отчетената енергия по старата цена - 64,52 лева за мегаватчас без ДДС.

Общинското дружество извърши втори отчет на общите топломери към 00.00 часа на 1 май 2017 г. и консумираната енергия през периода 7-30 април е фактурирана по новата цена - 79, 20 лева за мегаватчас без ДДС.  Столичани ще получат по две фактури. Тези, които не са успели да платят първата фактура / за периода 1-6 април/ имат отбелязана тази сума като просрочие във втората фактура /за периода 7-30 април/, обясняват от Топлофикация София.

От потребителските организации припомнят, че върху прогнозните месечни сметки не се начислява лихва за забавяне. Клиентите, които са на реален месечен отчет имат срок за безлихвено плащане и на двете фактури до 30 май. 

Според  Топлофикация София столичани имат по-голямо потребление на топлинна енергия за първите месеци на 2017 г. в сравнение с 2016 г. Заради застудяване в средата на април се наложи повторно включване на отоплението в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама