Депутати се включиха в патриотично честване

13:51, 27 май 17 25 645 Шрифт:
Автор:

Народните представители от ГЕРБ в Благоевградска област Даниела Савеклиева, Димитър Гамишев, Георги Динев и Александър Мацурев се включиха в честванията по повод 100-годишнината от смъртта на полк. Борис Дрангов и 145 години от неговото рождение, които се проведоха пред Военния паметник-чешма в петричкото село Дрангово.

Неврокопският митрополит Серафим отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите. Народните представители от ГЕРБ, кметът на Петрич Димитър Бръчков, общински съветници и симпатизанти на партията, представители на държавната и местна власт, на военните, на културните и образователни институции, ветерани от войните, потомци на полк. Дрангов положиха венци и цветя в знак на почит към делото на полк. Дрангов и на загиналите от Пети македонски полк, в чиято памет по нареждане на полк. Дрангов е построена чешмата-военен паметник през 1916 година.

Народните представители от ГЕРБ бяха гости и на научната конференция на тема „Полковник Борис Дрангов – един век по пътя на величието”. В хода на форума бе премиерата на книгата „Азъ служихъ при Дранговъ…“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама