Кампусът към Младежкия център в Добрич вече приема гости

13:58, 27 май 17 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кампусът, който бе изграден към Общинския младежки център в Добрич вече функционира като такъв. Първите му гости са били организаторите на Детския панаир, съобщи заместник-кметът д-р Емилия Баева. Тя припомни, че цената на нощувката, според решение на Общинския съвет, е 20 лева. Кампусът е с 35 легла  в 11 стаи, всяка една с отделен санитарен възел. Обновени бяха залите в Младежкия център Добрич и обезпечени с необходимото оборудване с цел създаване на условия за извършване на дейностите в Младежкият център.

Изискването за устойчивост на проекта „Вашето утре“ предвижда Общината да поддържа фонд от минимум 1 % от общите разходи по проекта, който да гарантира внезапно възникнали разходи. Този 1% възлиза на малко над 24 000 лева.

Елемент на тази устойчивост е запазване на работните места на младежките работници и осигуряване на устойчивост на кампуса.

В общинския съвет са предвидени средства за трима младежки работници и един администратор на кампуса. Предварителните разчети са, че кампусът ще успее със собствени приходи да покрива разходите за неговата поддръжка, посочи д-р Баева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама