Започна делото срещу Светослав от Добрич, който ритна жена в метрото в Берлин

07:00, 16 юни 17 25 765 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Светослав Стойков от Добрич, заснет на камера за наблюдение как рита жена по стълбите на метростанция в Берлин, се изправи пред съда по обвинение в нанасяне на тежка телесна повреда, предаде ДПА.

Нападението потресе Германия и предизвика вълна от коментари в социалните медии. Кадрите, заснети от камера за наблюдение на берлинската метростанция "Херманщрасе", показват как мъжът, който държи бира и цигара, се приближава зад жена и я рита в гърба. Вижда се как тя пада по стълбите с главата надолу и се приземява на перона, където минувачи й се притичват на помощ.

След нападението властите арестуваха българския гражданин Светослав Стойков, за когото се твърди, че се е укривал във Франция, и който има дълго криминално досие в България.

28-годишният Светослав Стойков от Добрич трябва да отговаря за нанесени сериозни телесни повреди - счупена ръка и рани по главата - на 26-годишна жена. Тя се яви в съдебната зала като "ищец", а обвинението говори за нападение, което "е застрашило живота й".

"Това бе брутална атака, която не бе предизвикана с нищо от жертвата: на 27 октомври 2016 г. в станция на метрото във федералната германска столица – Берлин, един мъж напада в гръб млада жена, и с ритник в гърба я тласка по стълбите. В резултат беззащитната жертва получи тежки наранявания, включително счупена ръка”, съобщава Berliner Zeitung.

Подсъдимият Стойков ще отговаря и за разголване на публично място по друго обвинение. Две седмици преди това престъпление посред бял ден на паркинг Стойков събул панталона си и мастурбирал пред две момичета. 35-минути по-късно той повторил същото изпълнение пред друга жена в един парк.

След като беше прочетен обвинителния кат делото бе отложено за следващия вторник от съдията Силвия Буш.

Причината за решението е внесеното от защитата на обвиняемия възражение срещу един от съдебните заседатели, който настоява за отвод поради "конфликт на интереси и предубеждение". В аргументацията се цитират нейни читателски писма до германски вестник, където тя говори за "имигранти с криминални досиета", които пристигат в Германия, съобщава Berliner Zeitung. 

Сега съдът трябва да се произнесе по искането на защитата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама