"Хан Кубрат: Величието на Фанагория" представят в Русе

09:17, 16 юни 17 / Култура 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Книгата "Хан Кубрат: Величието на Фанагория" на писателя от Волжка България Мусагит Хабибулин представят днес от 19 ч. в културен център BH.

Цял живот хвърляме огромни усилия, за да направим живота си по-добър, но огромна част от нас не успяват. Причината е, че не сме си отговорили на въпроса ЗАЩО трябва да го направим. Историческата литература ни помага да си отговорим на въпросите: Кой съм аз и защо съм тук, споделят по този повод домакините от културния център.
"Хан Кубрат: Величието на Фанагория" е исторически роман, имащ силата да преобрази живота. Авторът е дълбок познавач на стария български бит и култура и ще помогне на читателя да се пренесе 1 400 години назад във времето, за да научи повече за причините и начините на формирането на нашата нация.
Мусагит Хабибулин е най-големият татарски романист, почетен академик на руската "Академия на науките" и член на "Съюза на писателите" в Русия. През 1996 г. му е присъдена международната награда "Кул Гали". Романът “Хан Кубрат" е обявен през 2004 г. за "Книга на годината" от Съюза на писателите и Националната библиотека на Република Татарстан.
Събитието е организирано от фондация "Въздигане", която издава книгата в България. Мусагит Хабибулин няма да просъства лично.

Мястото е културен център BH на улица “Добружда” 4, датата 16 юни, начало 19 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама