Веге фестивал започва във Варна

09:26, 16 юни 17 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За втора поредна година Варна е домакин на Летен Веге фестивал. Този път той ще продължи 10 дни и е включен в програмата „Варна – Европейска младежка столица 2017“.

Откриването е днес в 11 ч. пред хотел „Черно море“. Организатори са група активисти от неправителствената организация „Българско вегетарианско общество“, за които вегетарианството не е свързано само с храненето, а е по-скоро комплексно отношение към света.

За да споделят своето виждане за човека, природата и животните, те са подготвили разнообразна, атрактивна и много амбициозна програма. Фестивалът включва изложение на производители и търговци, дискусии и лекции на специалисти, демонстрации, физически активности в Морската градина, концерти, изложба, поход, посещения на биоферми, представяне на книги.

Целта на организаторите е да предложат повече информация по въпроси, свързани с храненето, развитието на съзнанието, ново мислене и познание, както и връзката на човека с околната среда, природата и животните. 

Всяка вечер от днес до 22 юни на сцените на „The Centre“ или в Арт салона на радио „Варна“ ще бъде представяна идея или философия, свързана със здравето, етиката или философията. Между 23 и 25 юни в зала 3 на хотел „Черно море“ ще се проведе семинар със свободен вход, разглеждащ възможните аспекти на начина на живот и отношението към околния свят.

Специално място в програмата е отделено и за децата. Фестивалът е посветен на бъдещето на хората, затова 95% от събитията в него са безплатни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама