Щайнмайер: Отчуждението между Европа и Русия расте

09:41, 16 юни 17 / Свят 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В интервю за в. „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, цитирано от БГНЕС, германският президент Франк-Валтер Щайнмайер предупреждава Москва да не се намесва в германските избори през есента.

„Ако се стигне до намеса на Москва във федералните избори, тогава задължително още повече ще се намали от запаса от общи неща. Това ще навреди и на двете страни.“, заявява Щайнмайер в интервюто за в. „Франкфуртер алгемайне цайтунг“. Германският президент рисува една критична картина на отношенията между Европа и Русия. „Русия днес търси своята идентичност повече в разграничаването с Европа и Запада, отколкото в общите неща“, казва Щайнмайер. Ситуацията се е изострила след анексирането на Крим през 2014 г. и след военните действия в Източна Украйна. „Затова днес не трябва да очакваме изненадващо сближаване между Европа и Русия“, е убеден германският президент.

Според него политическата ситуация в Америка може да се промени само в страната. „Едно е ясно. Само американците могат да променят нещо в развитието, което наблюдаваме в Америка“. Според германския президент „не всичко зависи от американския президент“. „Мога само да посъветвам - когато гледаме към Америка, да не се концентрираме изключително върху Доналд Тръмп“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама