Тома Биков: Пламен Узунов да се оттегли

10:04, 16 юни 17 / Политика 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Припомням казуса с Павел Тенев, защото той създаде стандарт. Този стандарт изисква хора, които са се шегували с нацистки поздрави, да не заемат политически позиции или в най-кратък срок да се оттеглят от тях. Това заяви в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков, предаде БГНЕС.

Декларацията беше относно снимките на съветника на президента и бивш служебен вътрешен министър Пламен Узунов с нацистка униформа.

„Пламен Узунов потвърди автентичността на снимките и обясни, че те са правени през 2003 година по време на новогодишно тържество. Три седмици по-рано в медиите се появиха снимки на новоназначения зам.-министър на регионалното развитие Павел Тенев, на които е сниман до восъчни фигури на нацистки войници, на които подава нацистки поздрав. „След обнародването на снимките, той се извини и обясни, че те са правени през 2008 година в музей в Париж, докато е бил на екскурзия в европейската столица”, каза Биков.

Той посочи, че след публикуването на снимките на Тенев, ПГ на БСП поиска оставката му като аргументът беше, че с теми като национал-социализма и фашизма не може да се правят шеги.

„Тогава по повод скандала е реагирал и президентът, който също е обявил, че шегите с нацизма са недопустими. На третия ден след публичното оповестяване на снимките, Павел Тенев е подал оставка и се извинил за неуместната шега. Това трябва да направи и Пламен Узунов“, каза още Биков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама