Опит за нелегална контрабанда на луксозни якета спряха на Дунав мост

10:22, 16 юни 17 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При успешна акция на служители на Митница – Русе е установен товарен автомобил, превозващ 123 броя луксозни мъжки и дамски кожени якета от естествена кожа през границата на страната ни. В Окръжна прокуратура – Русе вече е образувано досъдебно производство за контрабандата през ГКПП „Дунав мост“.

Информацията съобщиха от Агенция Митници и обвинението.

Стоката е била укрита в кашони и чували и поставена в средната част на ремаркето на товарния автомобил, натоварен с текстилни изделия и кухненско обзавеждане. Укритата стока не е декларирана по време на осъществяването на митническия контрол.

Образувано е незабавно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура – Русе.

Шофьорът на товарния автомобил – българският гражданин А. М. А. – на 42 години е задържан от прокурора за срок до 72 часа. Задържани са също и превозното средство и контрабандната стока.

По делото са извършени огледи, разпити на свидетели и справки. Изготвени са три експертизи. Разследването е приключило в предвидения от закона срок от 3 дни и делото е получено в Окръжна прокуратура – Русе за решаване по същество.

За престъплението законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години и глоба в размер от 20 хил. до 100 хил. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама