Безплатен сайт позволява да се научи руски на начално ниво

12:28, 16 юни 17 25 723 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Платформа за изучаване на руски език е разработена в рамките на проект „Руски Онлайн”, финансиран по програма Еразъм+ КА2. По него работо Търговско-промишлената палата в Добрич, която е партньор по проекта заедно с още 9 организации от 7 европейски страни, съобщиха от Областния информационен център.
Проектът е създаден в подкрепа на изучаването и популяризирането на руския език, който има статут на език на националното малцинство в три европейски страни. На руски език говорят по-голямата част от имигрантите в Европейския съюз. Познаването на руския език е много важно за развитието на икономическите връзки с партньори от постсъветските държави, съобщават организаторите.

От септември 2014 г. десет партньори от седем европейски страни се обединяват за създаването на този проект, подкрепен от Европейската комисия. Сайтът се разработва на девет езика - български, чешки, английски, немски, литовски, полски, словашки, словенски и испански. Партньорите разработват сайта съвместно, като създават увлекателни курсове и интересни упражнения, базирани на съвременните методи на преподаване. russky.info - това е интересен и ефективен начин да научиш руски език.

 На сайта безплатно е представена цялата необходима информация за изучаване на руски език от начално ниво. Потребителите имат достъп до мултимедийни учебни материали, интерактивни упражнения, аудио и видео материали, текстове и викторини.

Самостоятелен компонент на курса представлява курсът по бизнес руски език, насочен към развитието на партньорски отношения в бизнеса.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама