Дни на руската култура ще се проведат в Каварна

12:57, 16 юни 17 / Култура 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дни на руската култура ще се проведат в Каварна на 22 и 28 юни, съобщават от местната администрация.

В проявите ще се включат художници и изпълнители от побратимения руски град Подолск.

На 22 юни от 17,30 часа в галерия „Христо Градечлиев” ще бъде открита изложба на художници от Русия. Ще бъдат представени оригиналните „тряпочни” кукли, изкуство, съхранило руската традиция. Гост на откриването ще бъде Андрей Галкин – президент на Обществото за дружба и сътрудничество с балканските страни.

На 22 и 28 юни на площад „Защитата на Каварна” концерти ще изнесат творчески колективи от град Подолск, Московска област, и Каварна.

Подолск и Каварна са побратимени градове от 2006 година насам. В резултат на това от 10 години самодейни състави от Каварна се включват в културни мероприятия в Подолск. Организират се посещения на делегации, провеждат се срещи за обмяна на опит.

Разположен в централната част на Европейска Русия, по поречието на река Пахра, гр. Подолск е един от най-големите индустриални центрове в Московска област, с над 10 вида развита промишленост – електротехника, заводи за тежко машиностроене, цимент и кабели.

За първи път в руските хроники Подолск е споменат през 1627-1628 като феодално владение на манастир Данилов в Москва. През 1781 императрица Екатерина II провъзгласява Подолск за град.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама