ДАЗД раздаде награди на децата, участвали в конкурса „Аз решавам“

13:01, 16 юни 17 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Няма по-хубаво нещо от това да участваш в събитие организирано от деца за деца“.

С тези думи председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева приветства победителите в конкурса „Аз решавам“, съобщи БГНЕС.

Конкурсът се проведе между 10-ти март и 1-ми май и право на участие имаха деца от 11 до 18 години в четирите категории. Държавната агенция за закрила на детето съвместно с Министерство на културата, Министерство на младежта и спорта и Министерство на образованието и науката разпространиха информация за конкурса до всички общини, училища, услуги за деца, школи и клубове за деца.

Снимка: БГНЕС

Със свои рисунки, фотографии, литературни творби и видео клипове участваха над 100 момичета и момчета от цялата страна. Оценяването на получените творби бе осъществено от комисия, в която участваха основно деца от Съвета на децата. Целта на конкурса „Аз решавам“. беше да се популяризират правата на децата и добрите практики при тяхното прилагане сред всички деца в страната.

С различни награди бяха отличени 2 групови и 24 индивидуални участници в конкурса. Наградените деца на І, ІІ и ІІІ място бяха в две възрастови категории - 11-14 години и 15-18 години.

На награждаването, което се проведе в изложбеното пространство на Държавната агенция дойдоха над 15 победители в различите категории. Деца, родители и преподаватели пристигнаха специално за награждаването от градовете Ловеч, Драгоман, Сливен, Роман, Кюстендил и Плевен.

„Благодаря за подкрепата на Държавната агенция, която винаги стои зад нашите идеи и проекти. За мен е гордост да кажа, че децата откликнаха на нашата инициатива и взеха активно участие в конкурса. Защото по този начин наистина те решават, а не някой друг вместо тях“, каза Йоана Захариева, председател на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето.

Д-р Валентин Димитров, зам.-председател на ДАЗД, обеща, че всички творби ще бъдат претворени в празнични картички и календари за един от най-светлите християнски празници. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама