Наложиха глоба на наркозависима лекарка

14:53, 16 юни 17 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По предложение на Районната прокуратура във Варна състав на Варненския районен съд освободи от наказателна отговорност 36-годишната Ст.П. от Бургас, като й наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева.

В следобедните часове на 12 май тази година обвиняемата, която работи като лекар в МБАЛ – Бургас, била забелязана от полицейски екип в района на ул. „Пробуда“ във Варна. Пребиваването на лекарката в града било по повод участието й в професионален курс. Появата на униформените служители притеснило 36-годишната жена, тъй като в ръката си държала наркотични вещества, разфасовани в три пакетчета. Обвиняемата обяснила, че е закупила от неустановено лице хероин с тегло 1 грам.

Образувано било бързо производство. Назначената по делото съдебнопсихиатрична експертиза показала, че лекарката страда от синдром на зависимост към хероина, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Като смекчаващи отговорността обстоятелства държавното обвинение посочва чистото съдебно минало на лекарката, направеното самопризнание и изразеното съжаление. Отегчаващите отговорността й обстоятелства са професията й и заеманата от нея длъжност в лечебно заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама