14 години затвор за известен в шоубизнеса, обвинен в отвличания, издевателства и извращения

17:32, 16 юни 17 25 1712 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Известният в шоубизнеса и собственик е на една от първите агенции за модели и манекени „Имидж" Пламен Митрев ще лежи 14 г. в затвора. Присъдата произнесе днес състав на Окръжен съд - София. Пламен Митрев от години е обвинен в отвличания, изнасилвания и предоставяне на жени за развратни действия.

Подсъдимият Митрев като продуцент на телевизионното предаване "Блясък", излъчвано преди години по Канал 1, е организирал и конкурси по красота в страната. През 1997 г. Митрев е възложил на Ю.Д. и Ж.Г. да извършат ремонт на вилата му в с. Градец, обл. София, по време на който били свалени дръжките на всички прозорци, а на леглата и дивана в хола били монтирани вериги.

В периода октомври – ноември 1997 г. Митрев се свързал с четири жени с предложения за работа – подновяване на договор с френската модна агенция „Метрополитен“, рекламни снимки на чорапогащници, кожени палта и за календар. Вместо това те против волята им били закарани във вилата му в с. Градец, където били изнасилвани и предоставяни за развратни действия. 

Жените били пребивани, връзвани с вериги и унижавани. С цел постигане на престъпните си цели Митрев ги заплашвал, че ще им бъдат инжектирани свръхдози наркотици, ще бъдат залети със сярна киселина, а родителите им ще бъдат убити. 

Едно от отвлечените момичета, преди да тръгне за уговорената среща, споделила на приятелката си, че отива на снимки с Пламен Митрев, като й показала къде в тефтера си била записала телефона му. След изчезването й приятелят на момичето подал сигнал за случилото се и със съдействието на органите на полицията вилата на Митрев била обградена, а пострадалите освободени.

Съдът призна подсъдимият Митрев за виновен и му наложи най-тежкото наказание за извършените от него престъпления „Лишаване от свобода“ за срок от 14 години, което той да изтърпи при „строг“ режим. Той е осъден да заплати и сумата от по 50 000 лв. за всяка от пострадалите като обезщетение за причинени неимуществени вреди.

Съучастникът му Пламен Чубриков е осъден условно.

Присъдата на Пламен Митрев не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама