Помощното училище в Сливен приключи с тържество учебната година

18:40, 16 юни 17 25 949 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заключително тържество по случай приключването на учебната година проведе Помощно училище „Власаки Шуманов”-  Сливен. Официални гости на събитието бяха представители на фондация „Обществен дарителски фонд”-Сливен /ОФД/.

През годината Фондът подпомогна дейността на училището с няколко инициативи, затова и представителите му бяха посрещнати като скъпи гости. Най-значимата реализирана инициатива бе оборудването на кабинет по кинезитерапия. За целта през ноември 2016 г. Фондът, с подкрепата на Глобалния фонд за общностни фондации /GFCF/ организира благотворителна вечер-базар, на която бяха събрани нужните 2200 лв. За оборудването на кабинета. Самият кабинет бе открит тази година по Великден, а в него има уреди за усъвършенстване на общата и фината моторика на крайниците, уреди, които да приучат децата как да пазят равновесие и как да се изкачват по стълби, велоергометър, конструктори, занимателни игри и др.
 

Директорът на Помощно училище „Власаки Шуманов” Мариана Тенева за пореден път изрази своята благодарност за помощта на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”.

За заключителното тържество децата от училището подготвиха интересна  програма.

За всички деца, участвали в творческите работилници за изработка на текстилни пана по проекта към Глобалния фонд – „Развитие чрез творчество на деца от Помощно училище „Власаки Шуманов”, фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” бе подготвила изненади. Всяко дете получи красива грамота за постигнатите високи успехи, както и книжка за оцветяване с рисунки на мъжки и женски народни носии, изработени от Фонда.
 

Обществен дарителски фонд Сливен, като организация в обществена полза, има основна функция да набира средства от местни дарители /частни лица и фирми/ и да ги преразпределя като стипендии и грантове към изявени таланти, нуждаещи се граждани, както и към малки проекти на граждански организации и неформални групи на местно ниво, като по този начин създава условия за насърчаване на благотворителността и дарителството. От създаването си до момента Фондът събира средства чрез различни инициативи и е изпълнил над 40 малки проекта в обществена полза. Той поддържа първата по рода си в региона интернет дарителска платформа Общността.сом.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама