Оставиха в ареста скитник, откраднал инвалидна количка

19:50, 16 юни 17 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Задържане под стража наложи Варненският районен съд на 44-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършена кражба на вещи, предназначени за хора с увреждания. На неустановена дата до 13 юни тази година Щ.П. проникнал в къща, в която живеела възрастна, болна и трудноподвижна жена, и измъкнал инвалидна количка, декубитален дюшек, старинен свещник и други вещи. Подобно тежко умишлено престъпление е наказуемо с лишаване от свобода от 3 до 5 години.

Крадецът води скитнически начин на живот и има предходна съдимост, като последното му изтърпяно  ефективно наказание в затвор е било през октомври миналата година, за престъпление срещу собствеността на гражданите. За него деянието се явява извършено при опасен рецидив.

Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на  деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие. Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок  пред ВОС.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама