Басейните в пловдивския район „Северен“ са безопасни

11:39, 23 юни 17 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комисия по водоспасителна дейност от район „Северен” направи проверка на съществуващите в района открити басейни. В район „Северен” работят два открити басейна – Аква парк „Санкт Петербург” и плувен басейн „Русалка”. Комисията изготви констативни протоколи и установи, че липсват нарушения. Гражданите могат спокойно да ползват откритите басейни на територията на район „Северен” през летния сезон.

Констатирано бе, че обектите разполагат с настилка, отговаряща на изискванията, имат обозначения за дълбочина на водата, имат обозначителна табела за температурните разлики, имат медицински пункт и спасител.

При аварийни ситуации или необходимост да се търси помощта на водно-спасителна служба /ВСС/ при Областния съвет на БЧК –Пловдив на тел.: 032/ 62 41 74; 032/ 62 71 63.

Петчленна комисия постанови стопаните на водни площи  сами да поставят предупредителни знаци и табели на опасните за къпане и плуване места. Освен това собствениците на водните площи трябва  да организират провеждането на широка разяснителна дейност по профилактиката на водния травматизъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама