БСП: Поведението на Бетина Жотева е несъвместимо с мястото й в СЕМ

12:05, 23 юни 17 / Политика 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поведението на Бетина Жотева е несъвместимо с мястото й в Съвета за електронни медии. Това заяви в декларация от името на БСП Иво Христов, предаде БГНЕС.

„Миналата седмица на заседание на Комисията по култура и медии член на СЕМ е проявил недопустимо отношение към уважаван член на журналистическата гилдия. Затова има и свидетели. СЕМ не е случаен орган. Той е не просто независим, но е стожер за гаранцията на независимостта на журналистическото слово в страната, което е записано и в статута на СЕМ, както и в етичните правила на гилдията“, подчерта Христов.

Той е категоричен, че са нарушени законовите регламенти и етичните правила от член на СЕМ, който е и журналист. „Това е абсолютно недопустимо, нарушава етични, законови и базовите принципи на демокрацията. За годините на прехода сме извоювали поне свободата на словото. Член на СЕМ, си позволява не да го защитава, а да го потъпква по възможно най-арогантен начин. Това не е отделен прецедент, а поставя под въпрос работата и стила, с който работи СЕМ, щом допуска такива членове“, се посочва в декларацията на БСП.

„Член на СЕМ, който има подобно поведение, неговото поведение е несъвместимо с мястото му в тази институция. Проблемът е и политически. ПГ на БСП ясно заявява, че ще подкрепи всяка една журналистическа инициатива, която е насочена към защита на свободата на словото и ще се противопостави остро срещу това те да бъдат потъпквани по какъвто и да било начин. Ще следим случая изкъсо, защото само на свободата на словото ни остана“, заяви още Иво Христов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама