Марин от кв. „Победа“ пребил брат си, защото го хванал да прави секс с жена му

17:21, 23 юни 17 25 1324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургаският окръжен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 24-годишния Марин Андонов от бургаския квартал „Победа“, направил опит умишлено да умъртви 16-годишния си брат, като му нанесъл жесток побой. Извършеното деяние е тежко умишлено престъпление, наказуемо с „Лишаване от свобода“ от десет до двадесет години, съобщиха от БОС.

Видно от показанията на двама свидетели, преди да изпадне в безсъзнание, пострадалият е споделил пред тях, че е бил бит от брат си Марин. На въпрос на единия свидетел защо го е бил брат му, пострадалият отговорил, че причината за това е, че ревнувал от него приятелката си.

В съда биячът Марин каза друга версия - че сварил жена си и брат си да правят секс в леглото, което го вбесило и затова започнал побоя.

16-годишният прелюбодеец е откаран в бургаска болница в кома, като е имал следи от травми по главата.

Окръжният съд възприе, че обоснованото подозрение за извършено престъпление от страна на обвиняемия Марин Андонов е налице. Съдът постанови, че по делото е необходимо изготвянето на съдебномедицинска експертиза за изясняване какви телесни увреждания е получил пострадалият, съответно за установяване на характера, насоката и силата на упражненото физическо въздействие спрямо него.

Опасността обвиняемият Андонов да се укрие или да извърши престъпление, по мнение на настоящия състав на Бургаския окръжен съд, е реална. Опасността от извършване на престъпление от страна на обвиняемия съдът откри от данните за предходното му осъждане за тежко умишлено престъпление против собствеността. С определение за одобряване на споразумение на Бургаския районен съд, в сила от 6 април тази година, обвиняемият е бил осъден условно на лишаване от свобода за срок от една година. Деянието, за което е повдигнато обвинение по настоящото досъдебно производство, е било осъществено в изпитателния срок на предходното условно осъждане.

Според магистратите предходното осъждане на Марин очевидно не е изиграло своя поправителен и превъзпитателен ефект. За съда това характеризира изключително негативно личността на обвиняемия и самостоятелно обосновава реална опасност същият да извърши престъпление, ако не бъде задържан.

Същевременно по делото са налице и данни, че обвиняемият има формално регистриран адрес в гр. Бургас, но на този адрес са регистрирани много лица, а обвиняемият рядко пребивава там, съответно при нужда установяването му е затруднено. Установено е също така, че от 1 януари 2015 г. обвиняемият има регистрирани две преминавания на държавната граница, а и е бил обявяван за издирване във връзка с друго досъдебно производство с телеграма от 5 октомври 2016 г. На база на тези данни съдът обоснова наличие на реална опасност от укриване на Андонов.

Определението на Окръжния съд може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативния съд в Бургас в тридневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама