Туристически маршрут за градско изкуство привлича посетители в Ахтопол

20:53, 23 юни 17 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Уникален за България туристически маршрут за градско изкуство се появи в Ахтопол с първото издание на международния фестивал за съвременна фасадна стенопис WE ALL WRITE, който се проведе през юни в черноморския град, съобщиха от Община Царево. В рамките на фестивала над 30 големи фасади и стени в града бяха преобразени в произведения на съвременното градско изкуство. Художници от над 5 страни показаха таланта и идеите си, превръщайки Ахтопол в галерия на открито.

„Размахът на фестивала е такъв, че спокойно може да превърне града в дестинация за арт туризъм на европейско ниво“, категорични са художниците Иво Илиев и Венцислав Йосифов от сдружение "140 ИДЕИ", организатори на събитието.

Специално за фестивала от сдружение "140 ИДЕИ" отпечатаха карти, които да водят посетителите през изрисуваните фасади, разпръснати из целия Ахтопол. Произведенията се радват на голям интерес, а в града вече обикалят първите групи туристи, дошли да видят на живо иновативния туристически маршрут. Обиколката на всички стенописи трае между 1,5 и 2 часа като маршрутът включва също прекрасни гледки към Стария град, фара и пристанището. Организаторите предвиждат поставяне на информационни табели пред всяко произведение.

„140 ИДЕИ“ се надяват да превърнат събитието в традиция и всяка година да събират в България фасадни художници от цял свят за една интензивна творческа седмица.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама