Започна протест срещу избора на ново ръководство в разградската болница

12:11, 28 юни 17 25 547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес лекари и медицински сестри от МБАЛ „Св.Иван Рилски” в Разград излязоха на протест срещу предстоящия избор на ново ръководство на болницата. Те издигнаха плакати в подкрепа на сегашния изпълнителен директор д-р Марин Керчев и против смяната на управлението. „Искаме добро здравеопазване”, Не желаем убийци на здравеопазването”, „Разград заслужава добро здравеопазване”, „Искаме д-р Керчев и настоящото ръководство” – това бяха част от лозунгите на плакатите.

Общото събрание на лечебното заведение е насрочено за днес и по предварителна информация се подготвя промяна в състава на Съвета на директорите и избор на нов директор, обясни д-р Драгомир Николов, член на борда на директорите.

Протестиращите заявиха, че ще останат пред болницата до края на събранието и че днес няма да работят, но за да не спира обслужването на спешните случаи са осигурени линейки от съседни градове.

 

Нито един пациент няма да бъде върнат, увери д-р Николов.

Около 40 лекари и медицински сестри са подали молби за напускане по взаимно съгласие от утре.

Началниците на повечето отделения заявиха, че сегашният директор д-р Марин Керчев е направил много положителни промени, а болницата е на печалба.

Затова те искат той да продължи да заема този пост, и питат кое налага смяната му. Според някои от изказванията, подговената смяна на управлението е изцяло по политически причини и тя няма да доведе до нищо добро.

 

 

 

 

Лекарите в Разградската болница "Св. Иван Рилски" протестират, те имат съмнения, че ще бъде сменено ръководството на здравното заведение по политически причини, съобщи БГНЕС.

Днес в МБАЛ "Св. Иван Рилски" ще се проведе общо събрание на акционерите, на което лекарите имат основателно предположение, че досегашното ръководство на лечебното заведение ще бъде сменено, въпреки положителните икономически резултати на болницата, която е от малкото в страната, работещи на печалба. Лекари и медициски сестри са депозирали 40 молби за напускане в знак на солидарност с ръководството, оглавявано от д-р Марин Керчев. Лекарите и сестрите са доволни от управлението и смятат, че икономическите резултати и новият облик на болницата са важни, а не факта, че д-р Керчев не принадлежи към управляващата коалиция.

Днес лекарите спират работа до обявяване решенията на събранието, но за спешните случаи са подсигурени линейки и е уговорено приемането им в съседни болници. Беше отправена покана към Премиера да посети болницата и да се запознае с нововъведенията. Тук по покана на главния лекар работят медицински лица от Търговище, Русе и други съседни градове, които твърдо застават в подкрепа на ръководството. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама