Кметът: В Сливен има фирми на световно ниво

16:28, 28 юни 17 25 662 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Сливен има големи възможности и от нас зависи как ще ги използваме, за да се развиваме успешно. Днес, от люлката на предприемачеството в България, мога да кажа, че в нашия град работят фирми на световно ниво, има и малък и среден бизнес, който е гръбнакът на местната икономика. От другата страна имаме голям потенциал от кадърни и способни хора, които имат очаквания за добро заплащане  - един въпрос, който ще става по-актуален в нашата страна с растежа на икономиката и инвестициите“, заяви кметът Стефан Радев по време на откриването на трудова борса „Открий своето работно място днес!“, която се провежда в градинката до „Кълбото“ от днес до 30 юни в Сливен.

Той подчерта, че чрез нетрадиционното за нашия град събитие отношенията между работодатели и търсещите работа се извеждат на ново ниво. Кметът благодари на фирмите, които участват в проявата, което е знак за бъдещо ползотворно сътрудничество.

„Търсим заедно отговори на въпроси, поставяни по време на срещите ми с хората и бизнеса. От една страна работодателите, според които няма достатъчно  кадри, и от друга - гражданите които казват, че няма работа. Затова правим трудовата борса - за да се срещнат на открито работодатели и хората. Днес правим връзка между двете страни, търсим пресечните точки и информация, която да ни покаже какви ще бъдат следващите ни стъпки“, допълни Стефан Радев.

Той подчерта, че на дневен ред е въпросът как да сливенските граждани да останат в родния град и тези, които са в чужбина и големите градове, да се завърнат в Сливен. „Затова събитието е толкова важно, защото то е една, макар и малка стъпка, да започне активен диалог с бизнеса и гражданите по тези теми и ние като община да се явяваме като катализатор на процесите“, каза още кметът на Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама