Областните управители отчетоха проектите си

16:35, 28 юни 17 25 774 Шрифт:
Автор:

Областният управител Бисер Михайлов участва в двудневно Съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Югозападен район, което се проведе на 27 и 28 юни в Правец.

Съгласно дневния ред на заседанието, бе представен и одобрен Годишният доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на Югозападен район (2014—2020) за 2016 г.

Важно място в разискванията на заседанието бе въвеждането на комплексното административно обслужване, като подход за намаляване на административната тежест за гражданите при предоставянето на услуги от публичните администрации. Визията и конкретните действия, които се предприемат, както и планираните дейности и въведените информационни ресурси бяха представени от Държавна агенция „Електронно управление“.

Представителите на Управляващите органи на оперативните програми и програмите за териториално сътрудничество в периода 2014-2020 докладваха за напредъка по изпълнението по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Информация за предстоящите процедури за набиране на проектни предложения през втората половина на 2017 г. бе предоставена от Управляващите органи към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на труда и социалната политика, Държавен фонд земеделие.

Югозападен регион за развитие включва петте области - София, Софийска, Перник, Кюстендил и Благоевград и това е второто заседание на Регионалния съвет за развитие за 2017 г. за разискване на важни за региона политики.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама