Дейността на кожния диспансер не се подлага под съмнение, обяви председателят на ОбС Сливен

17:27, 28 юни 17 25 677 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Никога и по никакъв повод не е ставало въпрос дейността на Центъра за кожно-венерически заболявания в Сливен да бъде подлагана под съмнение. Такива разговори не са водени и няма да бъдат водени". Това заяви пред журналисти председателят на Общинския съвет Димитър Митев преди предстоящата сесия на местния парламент. Той съобщи, че по темата е водена дискусия в Постоянната комисия по здравеопазване, социална и жилищна политика. В срещата са участвали и изпълнителният директор на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" д-р Васислав Петров, и управителят на кожния диспансер д-р Мая Миланова. На нея е била обсъждана съдбата на търговското дружество.  

"Има няколко варианта за съдбата на диспансера. Първият вариант е общината да пълни една бездънна каца и да плаща постоянно издръжката на търговското дружество. Другият вариант е, както позволява законът, то да мине като отделение към многопрофилната болница, като се запази абсолютно всичко. Болният пациент, който е ходил да се лекува в кожния диспансер, ще го прави отново на същото място, но вече в кожно отделение на многопрофилната болница. Третият вариант, който е най-лош, е да не се прави нищо, дружеството да се декапитализира и да се закрие, както е станало на много места в страната. Ние не искаме и няма да допуснем това да се случи и в Сливен. Нито Общинският съвет, нито кметът Стефан Радев под някаква форма, са дебатирали да бъде закрита дейността на общинското предприятие", бе категоричен Димитър Митев. 

Кой вариант е по-добър ще се дебатира през следващия месец и трябва да се вземе решение, каза той и уточни, че на предстоящата сесия ще се гласува предложение за удължаване на договора на управителя на общинското предприятие заради изтичане на стария.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама