Цветанов конкурира националите по носия

21:48, 19 авг 17 / Политика 25 1150 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дни след като футболните национали отново се появиха в хайдушки одежди за рекламен клип, заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов запаса пищов в пояса на народна носия. Причината за това е традиционното посещение на политика на фестивала в Жеравна. Цветанов не за първи път се облича в традиционни български одежди. От фестивала на фолклорната носия, политикът написа в социалните мрежи:

Фестивал, като този в Жеравна е единственият начин да запазим българщината и традициите ни. Тази година се провежда десетото издание на Националния фестивал на фолклорната носия. Тук съм за девета година и отново съм запленен от невероятни емоции и атмосферата, която всички дошли създаваме заедно. Хиляди българи всяка година изживяваме Жеравна и се потапяме в бита на българина от преди 150 години. Радващо е, че фестивалът се превръща в притегателно място и за стотици чужденци, които облечени в традиционни български носии, се възхищават на българския дух.

Освен фестивала в Жеравна, Цветан Цветанов посети заедно с кмета на Община Котел Коста Каранашев едно от най – големите села в общината – Ябланово. Двамата се разходиха по километър и половина новоасфалтирана улица. Цветанов отчете, че безработицата в региона е намаляла, а жителите на селото вече нямат проблем с водоснабдяването, изградено със средства от субсидията на ГЕРБ.
Обиколката на Цветан Цветанов в региона завърши със среща в Соколарци. Оттам заместник-председателят на ГЕРБ също сподели впечатления в личната си страница:

С кмета на община Котел Коста Каранашев направихме и оглед на новия път Филаретово-Топузово-Соколарци, който е на стойност 1 500 000 лв. Средствата за ремонт на пътната инфраструктура бяха обещани от министър-председателя Бойко Борисов по време на събора „Герлово пее и танцува" в село Ябланово през 2016 година. Радвам се, че благодарение на политиките на ГЕРБ успяваме да помогнем на този регион. С изграждането на новия пътен участък министър-председателят Борисов спази даденото обещание към кметовете на селата Ябланово и Филаретово хората да имат нов път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама