3 жертви на ''Ирма'' във Флорида

09:45, 11 сеп 17 / Свят 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След като достигна сушата на западните брегове на Флорида, ураганът "Ирма" отслабна до втора категория.

Въпреки това той продължава да е изключително опасен, тъй като поривите на вятъра достигат 175 км./ч., предават от БНТ. До момента жертвите на природната стихия в само в щата са 3, а общо около 28, след като «Ирма» премина през Карибите.

По последни данни стихията се насочва към северната част на полуострова. Въпреки че части от курортния град са наводнени, все още има питейна вода.

След "Ирма" в Маями някои квартали са наводнени, а около 2 и половина милиона домакинства са без ток. Президентът Доналд Тръмп обяви цялата територия на щата за зона на най-голямо природно бедствие.

Стихията наводни улиците, а метеоролози съобщиха, че ураганът е "всмукал" океанска вода, което е причина за отдръпване ѝ от бреговете на Маями.

Британският външен министър Борис Джонсън заяви, че страната полага „безпрецедентни“ усилия, за да помогне на пострадалите от урагана „Ирма“ свои граждани, пише The Telegraph, цитиран от "Фокус".

Oт изданието напомнят, че ураганът взе живота на седем британци, оставайки още хиляди без дом, когато удари района на британските Вирджински острови в сряда.

Изявлението на Джонсън идва след някои обвинения, че правителството не прави достатъчно за да помогне на пострадалите. Външният министър заяви, че 32 млн. паунда са отделени в с цел възстановяването на района.

В същото време CNN съобщи, че две торнадо са се сблъскали в окръг Бревърд, Флорида. Има унищожени къщи. Според властите, това е доказателство, че евакуираните не трябва все още да се завръщат в домовете си, макар ураганът „Ирма“ да се е отправил на запад.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама