Местят ученици заради опасна училищна сграда във Варна

16:14, 13 ное 17 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съветниците от комисията „Наука и образование“ към Общински съвет – Варна одобриха преместването на учениците от СУ „Димчо Дебелянов“ в други училища.  Сградата е опасна и застрашава живота и здравето на децата, заради които се налага неотложен ремонт, обясни Лилия Христова, директор на Дирекция „Образование и младежки дейности“.

Децата от 1. и 2. клас ще отидат в СУ „Елин Пелин“. Учениците от подготвителна група, 3. и 4. Клас ще бъдат преместени в ОУ „Иван Вазов“ и Професионалната гимназия по електротехника, които ползват обща сграда. СУ „Любен Каравелов“ временно ще приюти учениците от 5. до 12. клас.

Съветниците дадоха съгласието си ОУ „Стоян Михайловски“ да бъде резервен вариант, в случай че възникнат непредвидени обстоятелства или допълнителна необходимост.

СУ „Димчо Дебелянов“ е един от 10-те обекта от образователната инфраструктура, които предстои да бъдат основно ремонтирани с европейски средства по ОП „Региони в растеж“. По договор ремонтът трябва да приключи за шест месеца, стана ясно на заседанието. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ е в размер на 16,3 млн. лева.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама