Кирил Ананиев разговаря с председателя на здравната комисия в НС и депутати от ПГ на Обединени патриоти относно проектобюджета на НЗОК

15:25, 22 ное 17 / Политика 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със 7 млн. лв. повече да са средствата за първичната извънболнична помощ за 2018 г., със 7 млн. лв. да е увеличението за специализираната извънболнична помощ, с 3 млн. лв. да е по-голям бюджетът за медикодиагностичните дейности и с 10 млн. лв. повече да са средствата за стоматологична дейност. Тези предложения в проектобюджета на НЗОК обсъждаха министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, председателят на здравната комисия на НС Даниела Дариткова и депутати от ПГ на Обединени патриоти. „Представителите на Патриотичния фронт имаха няколко предложения, които бяха направили между първо и второ четене. Изложих какви са нашите мотиви. Нямаме противоречия с групата на Патриотичния фронт.“, посочи след срещата здравният министър. Кирил Ананиев уточни, че средствата ще дойдат от резерва, като в никакъв случай в момента не трябва да се намаляват парите за други дейности като болничната помощ или лекарства.

Здравният министър коментира, че междуведомствената работна група, която се занимава с ТЕЛК е към края на своята работа и до дни ще излезе с предложение, което ще бъде представено на ръководството на Министерството на здравеопазването.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама