Научете как да разпознавате нарцистичните хора

10:20, 01 дек 17 / Любопитно 25 1258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нарцисите са навсякъде около нас, те могат да бъдат нашите родители, братя и сестри, партньори, колеги и приятели.

Фокусът върху "аз" никога не е бил толкова разпространен, колкото сега, в ерата на дигиталния свят.

Ако подозирате, че познавате нарцистичен човек, проверете тези 5 точки и ако този човек показва белези от тях, значи имате Нарцис в живота си.

 

Винаги говорят за себе си

Нашата комуникация, независимо дали е физическа или вербална, е единственият ни начин да се изразим; но нарцисът не се интересува от никого, освен от себе си. Те винаги говорят за себе си, къде са, кого са срещнали, какво мислят, какво са видели. Това е реклама. Те рекламират себе си. Те са несигурни, но се опитват да убедят всички около себе си колко невероятни и специални са. Липсва им емпатия. Те много рядко ще ви питат как се чувствате (защото не ги интересува) и просто ви използват като средство да поговорят за себе си.

 

Свръхчувствителни

Нарцисите не приемат критиката добре. Всъщност те изобщо не я приемат. Ако не сте съгласни с нарциса или решите да оспорите гледната му точка, вие ще станете най-големият им враг. Толкова голям враг, че нарциса ще прибегне до някакъв метод, някакъв мръсен трик, за да ви "прецака".

 

Изключително повърхностни

Нарцисите не са дълбокомислещи. Всъщност, те почти не изпитват емоции, освен ако не са ревност, похот или гняв. Ако някой има нов чифт обувки, нарцисът ще иска по-нов. Ако някой е бил на хубава почивка, нарцисът веднага ще отиде. Нарцисите обичат притежанията и обичат да имат най-хубавите неща - не защото ги карат да се чувстват щастливи, а за да поддържат  "перфектен външен вид". Те искат да изглеждат перфектни по всякакъв начин, включително физически и финансово. Нарцисите обичат да създават илюзията, че са богати и съвършени.

 

Много манипулативни

Нарцисите са много манипулативни хора! Те виждат себе си като царе и кралици на техния свят и буквално, ако могат, ще контролират хората като кукли на конци. Те се нуждаят от хора, на които да казват и да правят каквото искат, когато поискат. Те не могат да приемат предизвикателство. Ако нарцисът види някой, който е заплаха за тях, те ще разпространят фалшиви слухове, за да разрушат репутацията на този човек. Те ще направят това, като използват близката си група лоялни помощници, известни също като "Летящи маймуни". Нарцисите са склонни да бъдат Алфа в групата си, с подчинена група последователи, а техните "летящи маймуни" ще разпространяват слухове от страна на нарциса, унищожавайки репутацията на целевата група, като същевременно запазват нарциса непокътнат. Нарцисите използват своя чар и интуиция, за да манипулират хората в различни ситуации. Често емоционално контролират партньорите си. Нормално е нарцисът редовно да се разделя с партньорите си - контролирайки емоциите си като робот, контролирайки кога този човек идва и отива. Те ще разрушат и изтръгнат душата на човека с манипулативното си поведение.

 

Многобройни личности

Нарцисите са различни за различните хора! Те имат много личности. Това спада към тяхната манипулативна природа. Те са способни да се адаптират, за да оцелеят. Нарцисът е много несигурен, той изгражда стени около себе си и никога няма да позволи някой да види истинското му Аз. Те носят маски и прикриват истинската си личност. Най-важното е, че никога няма да опознаете нарцисите, а само илюзията, която създават за себе си.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама