Продължава коледната кампания „Кутии на приятелството“ в Пловдив

13:00, 25 дек 17 25 554 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всяка година Български младежки Червен кръст – Пловдив организира традиционната си Коледна кампания „Кутии на приятелството“. В рамките на кампанията ученици от различни пловдивски училища имат възможност да дарят нови играчки, книжки и лакомства, опаковани и надписани с послания от тях, които след това ще достигнат до децата, принудени да прекарат Коледно-новогодишните празници в болничните заведения на гр. Пловдив.

Коледна кампавия на БМЧК през 2017 г. стартира през месец ноември. С желание в кампанията се включиха ОУ „Райна Княгиня“,  СУ „Любен Каравелов“ и група „Пчеличката Мая“ от ДГ „Чучулига“. Децата и младежите трескаво подготвяха и събираха играчки, лакомства и книжки. За някои от тях това беше първа проява на дарителски жест. Пловдивската организация на БЧК обедини подаръците и грижливо описа на етикетчета пола и възрастта, за която са подходящи.

20 доброволци на БМЧК – Пловдив ще поднесат на децата от пловдивски болници над 100 подаръка. С тях те ще зарадват тези,  които по време на наближаващите празници ще прекарат дните в болничните заведения.

Дейностите по кампанията ще продължат на 28 декември в Детска клиника при УМБАЛ „Св. Георги“ от 11:00 до 12:00 часа.


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама