ФБР пак подхвана Хилари Клинтън

14:30, 05 яну 18 / Свят 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ФБР започна ново разследване на бившата кандидатка за президент на САЩ Хилари Клинтън заради дейността на благотворителната ѝ фондация, съобщава „Hill“, цитирано от БГНЕС.


Службите проверяват дали Фондация "Клинтън" е нарушавала законите в периода, в който Клинтън заема длъжността държавен секретар на САЩ. Следователите трябва да установят дали „донорите“ на благотворителната фондация са получавали държавна помощ, след като са направили даренията си, както и да разберат дали организацията е работила в съответствие с данъчното законодателство.


Засега няма коментари от представители на Клинтън или фондацията.


И по-рано служители на ФБР са разследвали дейността на фондацията в опит да установят дали благотворителната дейност е по схемата „пари срещу услуги“ и дали Клинтън има отношение към това докато е била на поста дипломат номер едно на САЩ.

Като държавен секретар Клинтън заобиколи установени процедури и използва личен сървър за част от служебната си кореспонденция. Заради това бе разследвана за възможно изтичане на секретна информация.


ФБР не откри престъпление в действията ѝ, въпреки че бяха установени около 100 писма със секретна информация, а около 30 000 електронни писма са били изтрити в нарушение на процедурата.


Новините за спирането, възобновяването и повторното спиране на разследването доведоха до значително въздействие върху популярността на кандидатката на демократите за президентските избори през 2016 година. На тях победи Доналд Тръмп.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама