Граждани протестираха в защита на лекаря, стрелял по крадец

12:07, 04 мар 18 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приятели, граждани на Плодвив и колеги лекари се събраха на протест пред сградата на полицията в града, за да поискат освобождаването на д-р Иван Димитров, началник на рентеновото отделение в УМБАЛ-Пловдив, който бе задържан за убийството на Жоро Джевизов с прякор Плъха. Той бе открит на 2 март, застрелян върху автомобил до Областната администрация.

След като от прокуратурата съобщиха, че са повдигнали обвинения на задържания за убийството, много хора заявиха подкрепа за него в социалните мрежи. Събралите се тази сутрин граждани, приятели и познати на обвинения доктор, заявиха, че той е защитавал дома и семейството си и са необходими законодателни промени при такива случаи.
„Събрали сме се за свободата на доктора, защото не е нормално в държавата ни това да се случва. Всички тук искаме той да бъде освободен и да бъде със семейството си, където му е мястото.“, каза Евгения Запрянова, колега на д-р Димитров. Според нея и всички останали негови колеги, не е нормално да влезе в дома ти крадец, за да те обере, а ти да се защитиш и след това да те грози затвор.

Всички твърдят, че като човек и специалист д-р Иван Димитров е много добър и справедлив.
Плъха е бил познат на органите на реда и е с девет присъди за кражби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама