Кражба в магазин в Дъблин с багер. Крадците сринаха сградата (СНИМКИ+ВИДЕО)

13:35, 04 мар 18 / Свят 25 741 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

9 души бяха арестувани след като нахлуда в супермаркет на веригата "Лидъл" в Дъблин с помощта на багер. Машинат обаче буквално сринала сградата. Грабежът се е разиграл точно в пика на най-силната снежна буря от десетилетия в града.

До мигновения арест се стигнало след като грабителите биват заснети по време на опитите им да разграбят магазина и разобличени в социалните медии. Записите, разпространени от местната телевизия RTE, показват как багер разбива сградата. В друго видео, публикувано от изданието "Irish Independent", е заснето от самите крадци и показва как изнасят стока от супермаркета.

На друго видео се вижда как крадците се опитват да разбият сейфа на магазина с помощта на багера. Сейфът е открит от полицията частично отворен пред сградата.

Заради лошото време полицаите са пристигнали на място с помощта на военни камиони и снегорини. На мъжете на възраст между 24 и 47 години са повдигнати различни обвинения, между които кражба и взломаджийство. Трима от тях остават в ареста, а другите шестима са освободени под гаранция. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама